wolf-62898_1920

Arg-Varg eller Ret-Gris – Hur gör man när ens smärtkropp aktiveras?

Efter en helg fyllt av kalas och för mycket sött – brukar det kunna bli baksmälla utan dess like. Det märktes denna morgon. En av mina tre döttrar vaknade med aktiv smärtkropp. En hungrig smärtkropp som tagit över henne totalt. Ibland går det över efter att dom har kissat – men det hjälpte inte henne den här morgonen. Hennes hungriga smärtkropp försökte sno energi från oss alla. Vi andra blev prövade en efter en och vi peppade varandra för att undvika hamna i ”fällan”.

När en smärtkropp är aktiv känner man att man blir ”hi-jackad” ungefär…

Man kan inte rå på sig själv, det känns som en panik inuti. Man kan beskriva smärtkroppen som en varg som för det mesta ligger och sover, ibland slumrandes,  men som ibland vaknar upp med all kraft och vill ha negativ energi. Det brukade hända mig ofta förr – mer sällan nu. Som ett svart moln kändes det ibland. Den här vargen äter energi i form av negativa tankar, all smärta mot sig själv och mot andra. Man regredierar och blir ett barn igen. Min dotter regredierade och blev kanske två år den här morgonen. En omöjlig tvååring.

Tidigare har jag berättat för mina döttrar att det pågår en strid inom oss alla, det är en strid mellan två vargar. Den ena vargen står för kärlek, samhörighet, ömhet osv. Den andra vargen står för separation, tvivel, ångest, ilska, vrede osv. Vem vinner av dessa två vargar? Jo den vi matar med energi!

Den här morgonen påminner jag henne om arg-vargen, att hon inte behöver mata den med negativ energi – och då gick hon undan en stund för sig själv. Efter ett tag kommer hon tillbaka och kramar om mig och säger förlåt. Sen säger hon att hon inte förstår, att hon tycker det verkar som att jag ljugit om arg-vargen. Jag bad henne förklara mera.

nature-1966717_1920

Jag tycker inte alls att det känns som en varg inuti. Då frågade jag hur hon tyckte det kändes då?

-Det känns som en gris, en ret-gris. En ret-gris som smitit ut från sin hage. Men nu har jag fångat in den igen.

-Ja det har du!  Det är okej att den känns stökig och bökig därinne ibland – men i hagen är den inge farlig. När du har den där inne så krymper den i storlek och slutar tigga energi från dig och från alla den möter.

-Jag är chef över min ret-gris sa hon! Sen kramades vi igen och berättade hur mycket vi älskar varandra.

Vad härligt det är när barn och människor får insikter. Självklart kan jag inte bara säga åt någon hur saker och ting ÄR. Utan vi måste få en chans att verkligen känna det i hela vår kropp och själ. Att känna sin egen sanning!

Det blev en underbar morgon ändå!

Kramar från Jordsyster!

Dela detta med dina vänner!

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *