Ayurvedisk paleogröt (mjölkfri och glutenfri)

Ofta kan man efter en stund med paleo eller LCHF-kosten börja känna sig trött på äggsmaken. Ägg utgör ofta en bas för varje frukost när man undviker bröd och mjölk. Den här gröten innehåller också ägg men smaken är inte särskilt framträdande. Den här gröten tycker jag är fantastiskt god! Receptet är en kombination av den paleolitiska kokosgröten och ett grötrecept från Ayurvedan.

Ingredienser

2 ägg
0,5-1dl kokosmjölk
10 hackade mandlar
1msk kokosolja eller ghee
1msk mandel- eller kokosmjöl
2st hackade dadlar
1msk solsroskärnor
1 nypa sesamfrön eller chiafrön
kanel
ingefära
kardemumma
himalayasalt

Gör såhär
Knäck äggen och lägg i resten av alla ingredienser i en kastrull. Rör om och sätt på spisen på låg värme. Rör om kontinuerligt tills gröten blir så tjock som du vill ha den. Lägg upp den i en tallrik och servera med äppelbitar, kokosflingor, bananskivor eller bär efter smak. Till gröten kan man ha en skvätt kokosmjölk eller mandelmjölk.

/Emelie

Dela detta med dina vänner!

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *